κείμενο παρέμβασης για το προσφυγικό και το σκηνικό με τη δημοτική αρχή της Κω 2/11/2019

ΩΣ ΕΔΩ…

Το επικοινωνιακό σόου του νέου δημάρχου έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα. Η επιλογή του να στήσει μπλόκο στο λιμάνι με αυτοκίνητα και μπουλντόζες του δήμου σαν άλλα «άρματα μάχης» (μπήκε και Νοέμβρης), για να ικανοποιήσει τα ακροδεξιά ψηφαλάκια που τον στηρίξανε στις εκλογές, είναι πασιφανή. Συναγωνίζεται επάξια την προηγούμενη δημοτική αρχή η οποία είχε δεχτεί σφοδρή κριτική για τις ακροδεξιές θέσεις και πρακτικές στο προσφυγικό-μεταναστευτικό και την αρίστη συνεργασία της με τους χρυσαυγίτες.
Ποιοι είναι αυτοί οι κάτοικοι και πολίτες της Κω οι οποίοι είναι σε άμεση επικοινωνία με τον δήμαρχο; Τους ξέρουμε όλοι πολύ καλά από το 2015 και μετά, είναι τα μέλη, οι υποψήφιοι και οι φίλοι της χρυσής αυγής και των γνωστών «πολιτών» που κρατάνε τις Θερμοπύλες της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και του μίσους.
Η προσπάθεια του δημάρχου να κρατήσει τα προσχήματα του ανθρωπισμού στην ανακοίνωση του στο προσωπικό του προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι διάτρητη. Η εκκωφαντική σιωπή της προηγούμενης εβδομάδας σε σχέση με τον πνιγμό του 3χρονου παιδιού από τον εμβολισμό, υπό αμφιλεγόμενες συνθήκες, της βάρκας που επενέβαιναν οι πρόσφυγες, δείχνει ξεκάθαρα οτι οι ζωές των ανθρώπων τούς είναι αδιάφορες όταν προτεραιότητα τους είναι η διασφάλιση των συμφερόντων των ντόπιων αφεντικών.
Αν ενδιαφέρεται ο δήμαρχος για το βιοτικό επίπεδο των προσφύγων που χρησιμοποιεί ως δικαιολογία, ας ανακαινίσει μερικά από τα άδεια κτίρια που υπάρχουν στο νησί για να στεγάσει τον κόσμο. Αυτές οι ρατσιστικές συμπεριφορές ντροπιάζουν το νησί και σίγουρα δεν εκφράζουν την πλειοψηφία των κατοίκων του.
ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΡΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ/ΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΩ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *